MENÜ
2024. május 2.
Zsigmond
Eladó a világ egyik legerősebb Trabantja 

Eladó a világ egyik legerősebb Trabantja 

player.hu

Az építése során több mint 20 ezer eurót költöttek a Trabantra.

Nem vagyunk biztosak benne, hogy ez a világ legerősebb Trabantja, ahogyan az eladója mondja, de az biztos, hogy elképesztő ez az .eBay-en feltűnt darab.

Csak a karosszériáját tartotta meg az eredetiből ez a Trabant, de még azt is alaposan átalakították, hogy elférjenek alatta a szélesebb nyomtávú kerekek, és bele tudják préselni a Volkswagen VR6-os motorját, amit egy Mercedesből származó kompresszorral szereltek. A teljesítménye most 258 lóerő, de a tulajdonosa szerint 400-at is ki lehet hozni belőle.

Az évek során tökéletesített technikát többször is hajtották pályanapokon, versenyeken, és nemrég új kárpitot kapott a Sparco ülésekre, mert egy éjszakára nyitva hagyta a kocsit a tulaj, és a kutyája kényelmes vackot rágott ki belőle. Mint mondja, nem félősöknek való a Trabi, ami még ezzel a motorral is csak 800 kilogrammot nyom.

 Az építése során több mint 20 ezer eurót költöttek a Trabantra, amitől most 9980 euróért válnának meg, ez csaknem 3,5 millió forintot jelent. A magyar társához hasonlóan ennek sincs rendszáma, de az eladója szerint egy kis ügyességgel forgalomba helyezhető, bár ehhez az orrán lévő „Alles Original” feliratnál azért valószínűleg többre van szükség.